Novembarsko Sunce

Berane 10.11.2018

DSC_0143U organizaciji paraglajding kluba Naša Krila , održan je još jedan 7 po redu Memorijalni kup Slavko Šćekić- Berane Open 2018. Na ovom takmičenju se okupilo 20 takmičara iz Makedonije, Srbije i Crne Gore.
U prelijepom sunčanom novembraskom danu, na beranskom areodromu su se vitlovali takmičari u 3 serije uz izvanrednu dirigentsku palicu direktora takmičenja Božidara Kastratovića.

Prvo mjesto je pripalo Midragu Bujiću Bujketu iz paraglajding kluba “Cirus” Zlatibor , drugo mjesto je zauzeo Dejan Đurišić iz Podgoričkog kluba “Orao” , dok je treće mjesto pripalo Arbenu Đuraševiću iz paraglajding kluba “Extreme” Podgorica

DSC_0146Ekipno treće mjesto je pripalo “Super fly” timu u sastavu Maja Radovanić, Saša Miljković, Rahmi Kaya i Dejan Janjić , drugo mjesto je pripalo timu “Extreme” Podgorica u sastavu Žaro Radunović , Slaven Raspopović,  Đurašević Beni i Bujić Miodrag, dok je prvo timsko mjesto pripalo izvanrednoj i neponovljivoj timskoj rapsodiji pod spektakularnim imenom “Hakuna Matata”. Ovaj nevjerovatan tim sačinjavaju Todor Nedović stari lovac na prva mjesta, ne krunisani kralj noćne termike Nikola Rora Knežević, neko ko će svoje medalje tek da pokupi Dejan Đurišić i član paraglajding kluba Beli Anđeo iz Prijepolja Damir Toka Fejzić.

Još jedan prelijep Novembar u Beranama, sa puno dragih gostiju koji su posjetili ovo tradicionalno takmičenje, koji su ujedno sa organizatorima posjetili na Slavkovu ljubav prema ovom sportu koja traje i dalje i donosi nam ovako lijep sunčan vikend u Novembru za još jedno neponovljivo druženje.DSC_0388

 

U nedelju su Naša Krila organizovala i slobodno letenje na planini Balj uz odličan ručak u ribolovačkoj kučici u podnožju same planine. Ova planina sa svojim potencijalima obećava i preporučuje se za neka naredna takmičenja u preletu, nadamo se da će i ona u nekim narednim godinama biti odlična poletna tačka za ostale tačke preko cijele Limske doline. Klub će sigurno u svom radu imati o ovakav dogadjaj.

DSC_0473Takmičenje je , kao i svaki put do sada, pomogla opština Berane, nadamo se i daljoj saradnji kako bi imali što bolju promociju ovih sjevernih predjela Crne Gore za paraglajding turizam, koji ovim krajevima može donijeti puno turista u 2019 godini. U klubskim planovma i željama jeste novi izazov a to je da vjerujemo da će Berane u 2019 godini biti jedna od stanica Evropskim paraglajderistim u pohodu na najveći tron “PGEAC” u preciznom slijetanju na cilj.

Takodje, klub želi ovom prilikom da se zahvali na uvijek snažnoj i nesebičnoj podršci dugoj 7 godina, vrhunskim pilotima ali bitnije velikim ljudima iz Bjelopoljskog paraglajding kluba “Ikar”, Pljevaljskog paraglajding kluba “Suri Orao” i klubovima pod Goricom “Orao” i “Extreme”.
Vidimo se u i 2019 godini na nekim novim druženjima.

Srdačno Vaša
ili bolje rečeno
Naša Krila!