cg--Pljevlja-Paraglajding-P

U Pljevljima za vikend održana dva međunarodna prvenstva u paraglajdingu. Takmičenja su se ujedno bodovala i za Ligu Crne Gore u ovom sportu

PLjEVLjA – U samo dva dana Pljevlja i Paraglajding klub Suri orao bili su domaćin dva međunarodna takmičenja u preciznom sletanju paraglajderom na cilj, koja su se, ujedno, bodovala kao drugo i treće kolo crnogorske lige u paraglajdingu za 2014. Na oba je pobedio Ivan Pavlov, član kluba Delta iz Kanjiže.

– Letim već osam godina, a ovo je druga kako preko cele godine učestvujem na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Od ove sam i član reprezentacije Srbije, s kojom sam osvojio drugo mesto, a pojedinačno bio deveti na EP u Vršcu – izjavio je 19-godišnji Pavlov. – Paraglajding je bezbedan sport sve dok poštujete granice. Uvek treba znati koliko ko može i zna.

Naime, u subotu je održano otvoreno prvenstvo „Pljevlja open 2014“, koje je bilo i drugo kolo lige, dok je za nedelju bio zakazan „Ikar open 2014“ u Bijelom Polju.

– Zbog loših vremenskih uslova na padinama Bjelasice, čak je bilo malo i snega, takmičenje je održano takođe u Pljevljima uz našu logistiku, koja je već bila pripremljena – istakao je predsednik PK Suri orao Predrag Đurović.

Drugo mesto u subotu osvojio je Denis Božović iz Berana, a u nedelju Slovenac Anton Svoljštak. Treća je u oba dana bila Mojca Pišek iz slovenačkog Ptuja. Ona je bila i jedina dama u Pljevljima, a tvrdi da je let paraglajderom bezbedniji od vožnje automobilom i da žene u ovom sportu mogu parirati muškarcima, što je, uostalom, i sama na delu potvrdila. Du kanske också gillar nya casino utan omsättningskrav så vi råder dig att besöka och spela där tillsammans med våra bonusar.

Branko Janković, penzionisani pilot „Jata“ i instruktor paraglajdera u školi AVIS na Zlatiboru, naglasio je da se organizator pokazao kao izuzetan domaćin i da je sve funckionisalo besprekorno.

– Ovaj teren je prilično pogodan i za takmičenja većeg ranga. Možda se jednog dana ovde održi i neki svetski kup – poželeo je Janković.

PARAGLAJDING NIJE OPASAN

DA paraglajding nije opasan sport, potvrdio je i takmičar iz Podgorice Dejan Janić.
– Kad ne znate šta da radite u datoj situaciji najbolje je pustiti paraglajder da sam odradi. On će vas uvek okrenuti u vetar, a to je najbolji smer, i lagano spustiti. Možda ne na tačku koju želite, ali će vas, sigurno, bezbedno prizemljiti – rekao je Janjić i dodao da nije jednostavno doći do dozvole, jer moraju da se prođu testovi kod komisije koja je prilično zahtevna.
CRNOGORSKA LIGA

KAKO se Liga Crne Gore sastoji od tri kola (prvo održano početkom maja u Beranama), dva takmičenja u Pljevljima označila su i njen kraj. U ekipnoj konkurenciji prvi je Ikar (Bijelo Polje), druga Naša krila (Berane), dok je treći pljevljski Suri orao.

Pojedinačno najbolji je Todor Nedović (Ikar), drugi Nikola Knežević (Skaj, Berane), a treći Milan Đalović (Ikar). Najbolje plasirani Pljevljak je Admir Slijepčević (Suri orao), koji je zauzeo šestu poziciju.

Powered by WordPress Inspiro WordPress Theme by WPZOOM