Dva dobra dana na XII memorijalu

U Beranama 2 i 3 Septembra 2023 g. održao se XII po redu memorijalni kup “Slavko Šćekić . BERANE OPEN 2023, disciplina precizno slijetanje na cilj, koji je ugostio 14 takmičara i više pilota paraglajdera iz BiH, Srbije, Rusije i Crne Gore. Ove godine smo se opet vitlovali na Beranskom aerodromu i ponovo mu vratili letačku funkciju uz izvanrednog vitlo majstora Božidara Kastratovića, uz veoma profesionalno suđenje Predraga Dedovića i direktorskom palicom Maje Radovanić. Ono što nedostaje da ova i slične manifestacije budu još više posjećene jeste da CG uspije da obnovi svoj FAI status , što bi klubu omogućio da napravi i internacionalne događaje u sklopu FAI zajednice i tako još više podigne Berane i okolinu sa prikazom svojih turističkih potencijala. Ostaje nam da čekamo i nadamo se !

Prvo mjesto u muškoj konkurenciji zauzeo je pilot PK “Naša krila” Bojan Marsenić iz Berana, drugo mjesto osvojio je njegov klupski drug Dejan Đurišić, takođe iz Berana, dok je treće mjesto pripalo Aleksu Druzhininu iz Rusije.

Direktor takmičenja Maja Radovanić se u ime organizatora zahvalila Opštini Berane i Sekretarijatu za sport, koji su, kao i prethodnih godina, pružili nesebičnu podršku kako bi se naš grad predstavio na najbolji mogući način. Takođe, kako je kazala, veliku zahvalnost duguju i menadžmentu hotela Berane koji se potrudio da se pokažemo kao pravi domaćini.

Jedina žena koja se takmičila i dobila nagradu je pilot PK “Naša krila”, naša sugrađanka Maja Radovanić.

Radovanić se u ime organizatora zahvalila Opštini Berane i Sekretarijatu za sport, koji su, kao i prethodnih godina, pružili nesebičnu podršku kako bi se naš grad predstavio na najbolji mogući način.

Takođe, kako je kazala, veliku zahvalnost duguju i menadžmentu hotela Berane koji se potrudio da se pokažemo kao pravi domaćini.